Sarme

Nadev za sarme

1 kg mešaneha mletega mesa (1/2 govedina, 1/2 svinjina)

15 dag riža

1 velika čebula

1 jajce

mleta kumina (po želji)

peteršilj (po želji)

sol

poper

 

Priprava: Surovi mleti masi dodamo vse zgoraj naštete sestavine razen riža. Tega je potrebno skuhati in ohladiti. Tako pripravljenega na koncu rahlo umešamo v maso.

Zeljnim listom odrežete debel del stebla. V tako pripravljene liste položite čvrste kroglice mase. Zeljne liste zavijete kot palačinke. Na koncu zapognete vogale na obeh straneh, da dobite lepe zvitke. Na dno primerno visoke posode položite naribano zelje (cca 0,5 kg). Nanj naložite sarme, dolijete toliko vode, da so sarme prekrite.



Omaka za sarme

Sarme naj eno uro počasi vrejo. Po eni uri kuhanja jim dolijete podmet, ki ga naredite iz mrzle vode, žlice moke, žlice sladke paprike, paradižnikove mezge, na drobno narezane prekajene slanine (približno 20 dag). Vse skupaj naj vre še približno 10 do 15 min. Omako solimo na koncu.

 

Potrebujete mleto meso za sarme?

mleto goveje meso

mleto svinjsko meso


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE