Telečja pečenka

Kako pripravimo telečje meso?

Telečje meso mariniramo samo v olju in soli. Uporabimo približno 15 g soli za vsako kilo surovaga telečjega mesa. Na ta način dosežemo, da pečenka ohrani pristen in nežen okus teletine.

Priprava telečje pečenke:

Telečjo pečenko, ki jo pečete v pečici, morate postaviti v vročo pečico na 200 do 220 °C, da se pore pri mesu zaprejo in ohranijo sočnost mesa. Po pol ure znižajte temperaturo pečice na 160°C. Pečenka pridobiva na okusu in sočnosti, če jo uro pred serviranjem zavijete v aluminijasto folijo. Tako zavita telečja pečenka vase vsrka sokove in malo otrpne, zato jo je lažje narezati.

 

Potrebujete meso za okusno telečjo pečenko? Sprehodite se po naši spletni mesnici in naročite pleče brez kosti ali vratovino brez kosti za okusno telečjo pečenko. Lahko se odločite tudi za telečjo kračo.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE