Priprava in peka jagnjetine

 

Priprava jagnjetine na pečenje:Jagnjetina je mlada, zato nima nobenega priokusa. Predlagamo, da meso začinite samo s soljo. Za vsak kilogram mesa potrebujete približno 15 gramov soli. Jagnjetino solite in premažete z oljem.

Če naročite jagnjetino v naši spletni mesnici, vam jo pripravimo na pečenje tako, da jo zasekamo. Nasolite in naoljite pa jo sami.

Peka jagnjetine

Marinirano meso postavite v vročo pečico (200 do 220°C). Na tej temperaturi pečete 20 minut. V drugi polovici peke lahko dodate nekaj čebule v kosu. Takrat pečenje nadaljujete na temperaturi 160° C in sicer približno 70 minut. Čas peke morate prilagoditi velikosti in delu jagenjčka. Pleče in rebra potrebujejo manj pečenja, stegno potrebuje več pečenja.

 

V spletni mesnici imamo na voljo različne kose jagnjetine ali pa kar celega jagenjčka.

cel jagenjček z glavo

cel jagenjček brez glave

polovica jagenjčka z glavo

polovica jagenjčka brez glave

sprednja četrtina jagenjčka brez glave

stegno

kare / kotlet


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE