O nojevem mesu

MODRI VRAT®

Nojevo meso blagovne znamke MODRI VRAT® je kakovost slovenskega porekla.

  • Prosta, nojem prijazna reja.
  • 100 % slovensko poreklo.
  • Lastna priprava žitne krme brez antibiotikov.
  • Varna, kontrolirana in sledljiva pot od jajca do gotove jedi.

 

RATITI

Noje površno uvrščamo med perutnino. Pravzaprav pa ta neleteča vrsta ptic spada med tekače – ratite. Posledično tudi nojevo meso zaradi načina gibanja ni belo temveč temno rdeče. Glede okusa in barve ga najlažje primerjamo z govedino in divjačino. Nojevo meso ima med mesninami prav posebno mesto zaradi specifičnih lastnosti. Najbolj bogat predel je stegno, kjer se nahaja največ mesa. Sicer pa so kosi tako kot pri npr. večjih živalih razvrščeni v file, steak, koščki,….. Posebnost je razkosanje mesa. Mišice se namreč izrezujejo v celih kosih ter po principu čebule – po plasteh. Pri nojih ne ločimo več kakovostnih kategorij, saj so prav vsi kosi prvovrstni.

Nojevo meso je odličen izbor, pri katerem ni potrebno sklepati kompromisov med dobrim in zdravim. Odlikuje ga sočnost, mehkoba ter izjemen okus. Je odličen naraven vir beljakovin ter železa. Zaradi slednjega ima tudi značilen sladkast okus ter temno rdečo barvo. Nojevo meso je zdrava izbira tudi zaradi naravno nižje vsebnosti maščob.

 

STATUS ZDRAVEGA MESA

Nojevo meso je odličen izbor, pri katerem ni potrebno sklepati kompromisov med dobrim in zdravim. Odlikuje ga sočnost, mehkoba ter izjemen okus. Je odličen naraven vir beljakovin ter železa. Zaradi slednjega ima tudi značilen sladkast okus ter temno rdečo barvo. Nojevo meso je zdrava izbira tudi zaradi naravno nižje vsebnosti maščob.

 

POSEBNOSTI PRIPRAVE NOJEVEGA MESA

  • Nojevo meso pripravljamo pri srednjih temperaturah, saj bi z višjimi uničili prisoten kolagen, ki poskrbi za mehkobo in sočnost. Prepečeno nojevo meso je trdo in pusto.
  • Čas priprave je izjemno hiter, za opečenje potrebujemo le 4 do 6 minut. S pravilno pripravo ohranimo kakovost nojevega mesa in hranilne vrednosti.
  • Najenostavneje ga pripravimo s pečenjem v ponvi. Primeren je tudi za kuhanje po metodi Sous vide.
  • Sveže nojevo meso lahko uporabljamo tudi presno, za biftek ali karpačo.

Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE