Pogosta vprašanja

 

1. Zakaj smo se odločili za spletno mesnico?

Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Stranke, ki nas poznajo, vedo, da se trudimo in da naredimo vse za zadovoljstvo našega kupca. Živimo v sodobnem času, v katerem imamo vse manj časa, da bi hodili v trgovino, kaj šele v mesnico. Zato smo v spletni mesnici videli našo priložnost, da zapolnimo to vrzel. Ker se zavedamo, da je treba s časom naprej, smo se z razvojem interneta, ki je prišel že v vsako slovensko gospodinjsko, odločili za ta korak. 

 

2. Ali nam lahko zaupate, glede na to, da ne vidite mesa v živo?

Odgovor je jasen. Seveda! Vsakemu kosu mesa smo dodali opis, tako da bo vaša odločitev o nakupu še lažja, kot če bi bili pri mesarju in bi se znašli v dilemi. V spletni mesnici imate čas, da svoj nakup v miru in tehtno premislite. Delamo pošteno in na dolgi rok, zato ni v našem interesu, da vam podtaknemo nekaj, česar niste naročili. Zadovoljna stranka je naše osnovno načelo. Vse vaše kritike in predlogi so izredno dobrodošli in nam bodo v veliko pomoč, da bomo še boljši.

 

3. Kaj je naša prednost? Naša ponudba temelji na butični prodaji mesa.

To pomeni, da kupec dobi natančno obdelano meso. Vsem kosom mesa obrežemo maščobo in razne priveske, razen kosom, ki so takšni že v osnovi (bočnik ima žilice, bržola ima v sredini zrezka maščobo ...).

 

4. Kako pakiramo meso?

Večino mesa dobi kupec zapakirano vakuumsko. Meso se pakira sproti, glede na vaše naročilo, in ni pripravljeno vnaprej. Izjema so nekateri kosi zorjenega mesa. Vakuumskega pakiranja ne zaračunavamo!

 

5. Kaj so paketi?

Paketi so zapakirano meso, in sicer v tolikšnih količinah, kot ga potrebujete. Na primer: Pri mesarju kupite 2 kg mesa za golaž. Za pripravo potrebujete le 0,5 kg mesa, zato morate meso doma razdeliti na 4 dele in ga potrebno označiti. Sedaj to namesto vas naredimo že mi, meso pa zaradi vakuumskega pakiranja zagotavlja boljše shranjevanje.  

 

6. Zakaj vakuumsko pakiranje?

Tako pakirano meso je obstojnejše in zdrži v hladilniku (na temperaturi do + 5°C) še nekaj dni. Tudi pri zamrzovanju vakuumsko pakirano meso ohrani boljšo kakovost, saj v vrečkah ni zraka. Takšen način pakiranja je zelo primeren tudi za transport, če greste na primer na morje, na potovanje z avtodomom ali na kampiranje. Z vakuumskim pakiranjem se rok uporabe mesa podaljša. Na željo strank meso zapakiramo v več paketov, odvisno od potrebe (npr. 5 paketov po 3 svinjske zrezke). Vakuumsko zapakiranega mesa ni treba zamrzovati. Hrani se na temperaturi do + 5°C. Rok trajanja je najmanj 8 dni. Izjemi sta piščančje meso, ki ima rok trajanja  4 dni, goveje meso pa je uporabno do 3 tedne. Če vakuumsko zapakiranega mesa ne porabite v določenem roku, ga še vedno lahko zamrznete. Poleg vsega želimo z vakuumskim pakiranjem mesa v zamrzovalne vrečke stranki prihraniti čas, saj ji tega ni treba delati doma.

 

7. Kako označujemo meso? Na vsakem paketu, ki ga naročite, je napisana vrsta mesa in za kaj se rabi (npr. meso za golaž, teletina za obaro, svinjina za rižoto) ter datum pakiranja. Kupec se s tem izogne težavam pri prepoznavanju mesa, še posebej če ga zamrzne.

 

8. Iz kje izvira meso?

Meso je izključno slovenskega porekla. Pri nabavi mesa pazimo, da je meso resnično prve kvalitete, zato sodelujemo samo s kmetijami, katerim zaupamo in imamo z njimi že vrsto let dobre odnose. Vsi mesni izdelki pa so iz naše lastne predelave. Pri izdelavi se izogibamo konzervansom in se trudimo, da so naši izdelki zdravju neškodljivi.

 

9. Informativni račun?

Ko zaključite nakup se vam izpiše račun za meso, ki je bolj informativen in še ne pomeni dejanskega zneska računa (toleranca je lahko 10 % več ali manj). Končni znesek računa se določi s tehtanjem mesa pri pripravljanju paketov.

 

10. Kaj storim, če nobeden od kriterijev, ki so v ponudbi, ne ustreza mojim željam in imam posebne želje?

Kadar nobeden od kriterijev oziroma normativov, ki so podani za artikle, ne ustreza vašim željam, lahko svoje naročilo oddate pod rubriko Moje naročilo in sami napišete vaše želje. Tukaj informativni račun ni možen.

 

11. Kaj je zorjeno meso?

Smo ena prvih mesnic v Sloveniji, ki se je začela ukvarjati z zorenjem mesa. Pri nas je dolga leta vladala miselnost, da je le popolnoma sveže meso najboljše. Vendar temu vedno ni tako. S namernim staranjem mesa dosežemo, da je meso mehkejše in okusnejše. To velja predvsem za goveje meso, ki ga pripravljamo kot steake in da ohranijo v sredini še rožnato barvo. Meso zorimo po vzoru nekaterih zahodnih držav, kjer je to stalna praksa.

 

12. Kje smo?

Nahajamo se na Štihovi ulici 13, v Zupančičevi jami za Bežigradom. Naša trgovina je v atriju poslovne stavbe na danem naslovu (še zemljevid)

 

13. Kako vem, da je moje naročilo sprejeto?

Naročilo je sprejeto, ko dobite povratno elektronsko sporočilo. Če česa morda nimamo na zalogi, vas o tem obvestimo po elektronski pošti ali vas pokličemo po telefonu.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE