Polnjene paprike

Nadev za polnjene paprike - sestavine

1 kg mletega mešanega mesa (75 dag govejega mesa, 25 dag svinjine)

1 čebula

2 jajci

ščep peteršilja

100 dag riža

poper

mleta kumina (po želji)

majaron (po želji)

sol

 

Priprava nadeva:

Paprike operete in jim odrežete zgornji del okrog peclja ter odstranite semena iz notranjosti. Odrezani pokrovček ohranite. Na olju prepražite sesekljano čebulo. Pražite jo tako dolgo, da postekleni in jo nato odstavite z ognja.

100g riža date v 1,5 dcl osoljene vrele vode in na šibkem ognju kuhate 10 minut. Riž mora biti skuhan približno do 3/4. Ohlajeno čebulo stresete v posodo z mletim mesom. Dodate sesekljan česen, sesekljan peteršilj in 2 jajci. Primešate ohlajen riž. Začinite z majaronom ter s soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešate z rokami. S tako pripravljeno maso napolnite paprike do 3/4. Vsako papriko pokrijete s prej odrezanim pokrovčkom, ki ga narahlo zavrtite, da se zatakne pod rob odrezane paprike.

 

Omaka za polnjene paprike - sestavine

cela nasekljana čebula

75 dag zrelih paradižnikov ali paradižnikova mezga

žlica sladke paprike (v prahu)

žlica moke

sol

sladkor (po želji)

 

Priprava omake za polnjene paprike: Na olju prepražite žlico moke. Ko začne moka dobivati rumeno barvo, dodate paradižnikov pire. Dobro mešate, da se moka poveže z omako in da se ne naredijo grudice. Omako začinite s soljo in sladkorjem. Ko omaka zavre, dodate polnjene paprike. Paprike morajo biti pokrite z omako. Na šibkem ognju kuhate 90 minut.

 

Potrebujete mleto meso?

mleto goveje meso

mleto svinjsko meso

 

Lahko pa kupite že pripravljene surove polnjene paprike.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE