Priprava odojka

 

Priprava odojka za pečenje: Odojka je pred pečenjem potrebno posoliti. Vsak kilogram mesa zahteva približno 15 gramov soli. Odojka je potrebno namazato z oljem in že je pripravljen na pečenje. Če se odločite za nakup odojka v spletni mesnici Petrin, vam na vašo željo odojka pripravimo za pečenje. Že želite, vam lahko odojka zasekamo pri kosteh, da ga je lažje kasneje razrezati.

 

Pečenje odojka

Nasoljenega in naoljenega odojka postavimo v vročo pečico, ki je ogreta na 200 do 220°C. Na tej temperaturi pečemo 20 do 30 minut, nato pa peko nadaljujemo na temperaturi 160° C in sicer približno 90 minut. Čas peke moramo prilagoditi velikosti in delu odojka. Prednji del odojka pečemo manj časa, zadnji del (stegno) pa lahko tudi dlje kot 90 minut.

 

Potrebujete odojka? V naši spletni mesnici lahko naročite celega odojka z glavo ali brez. Lahko ga vzamete le pol, četrtino ali po kosih.

cel odojek z glavo

cel odojek brez glave

polovica odojka

polovica odojka brez glave

prednja četrtina odojka brez glave

zadnja četrtina odojka

stegno odojka


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE