Telečji zrezki

 

Sočni telečji zrezki za 4 osebe

4 telečji zrezki

4 velike žlice gorčice

1 srednja velika čebula

moka

začimbe ( sol, poper)

olivno olje

sesekljan peteršiljTelečje zrezke potolčete s kladivcem, da so res mehki. Osolite jih in z nožem po eni strani namažete z gorčico na tanko, da je ne okusite preveč. Po drugi strani, ki ni namazana z gorčico, zrezke potegnete po moki in jih položite v ponev.Telečji zrezek morate položiti na vroče olje. S tem dosežete, da se pore v mesu zaprejo in tako meso ohrani sočnost. Telečji zrezki se morajo peči na visoki temperaturi nekaj minut. Nato pa lahko znižate temperaturo pečenja.

Če pripravljate telečje zrezke v omaki, lahko omako začnete pripravljati v novi posodi. Lahko pa omako pripravite v posodi, v kateri se pečejo telečji zrezki. V posodo lahko dolijete vodo in dodate druge sestavine. Vedno morate dodati mlačno vodo postopoma in nikoli na zrezke. Zlivanje vode na zrezke bo naredilo meso trdo in togo, ne glede na dolžino pečenja.

Zrezke pražite vsaj 10 minut na vsaki strani. Dodate čebulo in približno 2 dl tople vode in pustite dušiti 15 minut, vmes pomešate. Solite in poprate po okusu. Čisto na koncu vmešate v kozarčku moko in preostalo vodo ter jo dodate jedi. Dodate tudi sesekljan peteršilj.

 

Potrebujete meso za telečje zrezke? V spletni mesnici lahko naročite telečje zrezke kar iz naslonjača.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE