Svinjski zrezki

 

Sočni svinjski zrezki

4 svinjski zrezki

3 dag masti

2 dag masla

ščepec muškatnega oreščka

malo gorčice

3 stroki česna

2 dag moke

5 dag jurčkov


Zrezke operete, potolčete, posolite in poprate. Na masti in maslu najprej popražite jurčke. Ko so popraženi, jih odstranite na krožnik. Zrezke, ki so že delno pripravljeni, namažete po eni strani z malo gorčice in dodate še česen, ki ga stisnete. Zrezek obrnete in ga pomokate na drugi strani. Svinjski zrezek morate položiti na vroče olje. Tako se pore v mesu zaprejo in meso ostane sočno tudi po pečenju. Svinjski zrezki se morajo peči na visoki temperaturi nekaj minut po vsaki strani. Nato pa lahko znižate temperaturo pečenja. Pri svinjini priporočamo, da zrezke dobro popečete. Svinjina je lahko vzrok za nekatere bakterijske bolezni. Opozorilo, da je treba svinjino dobro termično obdelati zato ni odveč.

Svinjske zrezke v omaki pripravite tako, da jih zalijete z juho, dodate gobe in dušte do mehkega. Vedno morate dodati mlačno juho postopoma in nikoli na zrezke.To namreč naredi meso trdo in togo, ne gleda na dolžino pečenja.

 

Potrebujete meso za svinjske zrezke? V spletni mesnici lahko izberete okusno svinjsko ribico / file medaljone. Izberete pa lahko tudi običajno svinjsko meso za zrezke.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE