Puranji zrezki

 

Sočni puranji zrezki

4 kosi puranjih zrezkov

50 g gob

sol  

poper  

olivno olje

1 čebula

1 jušna kocka

voda

1 žlička kisle smetane

sladka smetana

začimbe: bazilika, origano, peteršilj

Kako pripravite puranje zrezke?

Zrezke narežete na manjše koščke, jih stresite v posodo, solite, poprate in prelijete z malo olivnega olja. Dobro premešate in marinirate približno 15 minut. Čebulo sesekljate. Gobice operete in narežete na lističe. Vržete jih v vrelo vodo za par minut. Nato jih dobro odcedite. Na štedilniku segrejete ponev in vanj stresete meso z oljem. Po kratkem času zrezke obrnite okrog, da se pore v mesu zaprejo in meso ostane sočno tudi po pečenju. Temperaturo pečenja lahko kmalu zmanjšate. Če je temperatura previsoka, se meso hitro preveč popeče in postane pusto.

Puranje zrezke popečete, nato pa poberete iz ponve in shranite na krožniku. V ponev stresete čebulo in jurčke, ter dobro prepražite. Dodate še strt česen in meso, ter vse skupaj zalijete z vodo, v kateri ste raztopili jušno kocko. Kuhate približno 15 minut, nato dodate kislo in sladko smetano, premešate in kuhate še 5 do 10 minut. Na koncu dodate še baziliko, origano in peteršilj, ter dobro premešate.

 

Potrebujete meso za puranje zrezke? Vabimo vas v našo spletno mesnico, kjer lahko kupite lepe puranje zrezke kar iz naslonjača.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE