Telečja obara

 

Telečja obara - sestavine za 4 osebe

 

800 g telečjega pleča

80 g čebule

150 g jušne zelenjave

40 g olja

40 g moke

1,25 l vode

2-3 žlice limoninega soka

1 košček limonine lupine

sol

poprova mešanica v zrnu

3 vejice peteršilja

2 stroka česna

1 lovorov list

1 vejica majarona

2 vejici timijana

Postopek priprave telečje obare:

 

V loncu segrejete olje, na katero stresete na koščke narezano teletino. Med mešanjem koščke teletine počasi pražite 5 minut.

Čebulo in česen olupite in ločeno drobno sesekljate. Skupaj z narezano zelenjavo in sesekljanim česnom ju stresete k mesu in med mešanjem počasi pražite še 5 minut. Sestavine se med praženjem ne smejo obarvati.

Pomokamo, na hitro premešate in zalijete z vročo vodo. Dodate sol, limonino lupino, lovorov list, majaron in timijan. Zavrete in počasi kuhate 30 minut. Peteršilj grobo sesekljate.
Nazadnje dodate sveže mleto poprovo mešanico, sesekljan peteršilj in limonin sok. Zavrete in odstavite. Namesto limoninega soka lahko uporabite belo vino.

 

Potrebujete meso za okusno telečjo obaro? Sprehodite se po naši spletni mesnici in naročite pleče brez kosti za okusno telečjo obaro.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE