Segedin golaž

Sestavine za segedin golaž za štiri osebe

700 g mesa - svinjsko pleče

700 g kislega zelja

2 veliki čebuli

2 žlici paradižnikove mezge

2 dcl kisle smetane

2 žlici olja

2 žlici moke

sol

črni poper v zrnju

1 žlička kumine

2 žlici mlete rdeče paprike

2 stroka česna

3 lovorovi listi

Navodila za kuhanje segedin golaža

 

Na olju zarumenite grobo nasekljano čebulo, dodate na 3 cm velike kose narezan flam ter prerezana in nasekana rebrca. Rebrca naj bodo razrezana na kose, ki so debeli približno dva ali tri prste. Solite, malo popražite, dodate paradižnikovo mezgo, po dolžini razpolovljene stroke česna ter s hladno vodo splaknjeno in odcejeno kislo zelje. Začinite s poprom, kumino in lovorovim listom, dodate še koščke olupljenega in razkoščičenega jabolka. Prilijete vino in juho. Premešate in dušite do mehkega.

Posebej segrejete olje in vanj stresete žlico rdeče paprike, zmešamo in takoj dodate kislo smetano z vmešano škrobovo moko. Mešanico vmešate med zelje, ki ga kasneje še prevrete.

 

Potrebujete meso za segedin golaž? V naši spletni mesnici lahko kar iz naslonjača naročite meso za segedin golaž.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE