Bograč

 

Sestavine za bograč

 

800 g govejega bočnika

800 g divjačine

800 g svinjskega stegna

2 kg čebule

1 kg krompirja

2 dcl olja

1 dcl suhega belega vina

1 dcl rdečega vina

1 žlica soli

črni poper v zrnu

4 žlice mlete rdeče paprike

4 stroki česna

3 lovorovi listki

1 žlička suhega majarona

mleta kumina

Navodila za pripravo bograča

V posodi segrejete olje. Nanj stresete sesekljano čebulo. Med občasnim mešanjem jo počasi pražite približno 20 minut, pri čemer ne sme spremeniti barve. Meso oprhate pod tekočo hladno vodo, obrišete in narežete na približno 40 gramov težke koščke. Prepraženi čebuli dodate narezano govedino. Med občasnim mešanjem vse skupaj počasi pražite 15 minut. V novi posodi pristavite in zavrete približno 2 litra vode, ki jo pustite jo na toplem. Česen olupite, strete in drobno sesekljate. Čebulo in govedino potresete z mleto rdečo papriko. Na hitro premešate in zalijete s toliko vroče vode, da prekrije vse sestavine. Dodate sol, sveže mlet črni poper, sesekljan česen, lovorove liste, majaron in malo mlete kumine. Zavrete in počasi kuhate 15 minut.

V posodo dodate narezano divjačino. Premešate, zavrete in počasi kuhate 15 minut. Nato v posodo stresete še narezano svinjino. Premešate, zavrete in počasi kuhate 15 minut.

Krompir olupite in narežete na koščke, ki naj bodo podobne velikosti kot meso. Koščke stresete k mesu in nadaljujete s kuhanjem še dodatnih 15 minut. V posodo nalijete belo in rdeče vino. Zavrete in počasi kuhate še 10 minut.

 

Potrebujete meso za bograč?

Goveje meso

Svinjsko stegno


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE