Pečen piščanec z začimbami

 

Sestavine za pečenega piščanca z začimbami

1,2 kg piščanca

rožmarin

sol  

poper  

2 žlici olivnega olja

400 g bučk

500 g krompirja

30 dag  paradižnika

1 žlica medu

začimbe: rdeča paprika, timijan, črne olive

Priprava pečenega piščanca z začimbami

Piščanca očistite in osušite. Rožmarin operete, osušite, mu odtrgate iglice in jih drobno nasekljate. Piščanca znotraj in zunaj natrete s soljo, poprom in rožmarinom. Pečico ogrejete na 200°C. V pekaču segrejete olje, vanj položite piščanca in ga pečete 30 minut. Bučke operete, olupite krompir in oboje narežete na kolobarje. Paradižnik operete in razpolovite. Med zmešate z žličko mlete paprike in timijanom. S to mešanico premažemo piščanca in ga obrnete. Po pekaču porazdelite narezane bučke in krompir ter pečete še 20 minut. Nato dodate še paradižnik in olive in pečete še 10 minut. Okrasite z vejicami rožmarina in postrežete.

 

V naši spletni mesnici lahko kupite celega piščanca.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE