Sočna in slastna pečenka

Kako pripravimo slastno pečenko?

Najboljša pečenka je iz zelo kakovostnih delov mesa - pljučna pečenka. Meso dobro operete in obrišete do suhega. Nato ga začinite s soljo in svežim mletim poprom. Začimbe vtrete v meso in ga premažete s tanko plastjo olja. Meso nato pustite na sobni temperaturi od pol do ene ure, da se ogreje. Preden date pečenko v pečico, jo rahlo obrišete s papirnato brisačo. Pečico segrejete na 230 °C. Meso položite na pekač in ga najprej oblijete z vročo maščobo, ki preprečuje izcejanje mesnega soka med pečenjem. Meso med pečenjem stalno oblivate z zmesjo maščobe in soka, ki se nabira v pekaču. Tako ostane meso sočno in okusno. Meso pečete najprej 15 minut pri 230 °C, nato pa temperaturo znižate na 175 °C in pečete do želene stopnje pečenosti.

 

Potrebujete meso za pripravo pljučne pečenke?

V naši spletni mesnici vam nudino vrhunsko pljučno meso v kosu za pripravo najboljših pečenk.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE