Pečen kunec v pekaču

 

Priprava pečenega kunca

Kunca jepred pečenjem potrebno razrezati na kose in marinirati v začimbah. Tako pripravljenega kunca lahko dobite tudi v naši spletni mesnici. Pri nas vam kunca razkosamo in mariniramo, če si tako zaželite. Tako pripravljenega kunca lahko pečete v pekaču v dveh stopnjah.

 

MARINADA ZA PEČENJE:

Kunčje meso za pečenje pripravimo v suhi marinadi: oljčno olje in začimbe po želji: majaron, žajbelj, peteršilj, bazilika, materina dušica, česen, sol, poper... Priporočamo, da kunčje meso marinirate vsaj dve uri. Če je mogoče, pa marinirajte meso do 5 ur na sobni temperaturi ali do 12 ur v hladilniku.

Pečenje

Razkosanega in začinjenega kunca najprej prečemo na zmerni temperaturi in mu čez čas dodamo tudi koščke mešane zelenjave. Na koncu povečamo temperaturo pečenja in ga zapečemo, da se prične tvoriti hrustljava skorja. Kunca lahko pečemo pri odkirir posodi. V tem primeru ga moramo med pečenjem tudi primerno zalivati, da se mesno preveč ne izsuši. Kunca lahko med pečenjem zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kunca zalivamo le z marinado oz. lastnim sokom.

Čas priprave

Kunca najprej 10 minut pražimo na 180°C, nato nadaljujemo pečenje na zmernem ognju še za 25-45 minut (odvisno od velikost kunca).

 

Potrebujete kunčje meso? V naši spletni mesnici lahko kupite kunčje meso:

Cel kunec

Polovica kunca

Kunčja bedra

Kunčji hrbet / kare


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE