Pečen kunec v ponvi

 

Priprava pečenega kunca v ponvi

Kunca je potrebno najprej razkosati in kasneje začiniti. V naši spletni mesnici lahko naročite razkosanega kunca in si prihranite trud. Razkosanega kunca vam lahko tudi začinimo s soljo in začimbami ali pa pripravimo mokro marinado. Najboljši okus dosežemo, če je pečen kunec na oljčnem olju.

Pečenje

Marinirano kunčje meso v ponvi najprej na hitro popečemo na močnem ognju, da se prične tvoriti skorja. Pečenje kunca nadaljujemo pri zmernejši temperaturi. Kunčjemu mesu lahko med pečenjem dodajamo poljubno zelenjavo in dodatne začimbe po okusu. Tradicionalno dodajamo papriko, gobe in olive. Bolj držni kuharji pa dodajo tudi pistacijo, kostanj, mandlje, suhe slive, pomaranče, cimet in čebulo. Med pečenjem kunčje meso po potrebi zalivamo z lastnim sokom ali celo pivom - odvisno od okusa.

Čas za pripravo

5-10 minut za praženje

20-30 minut za pečenje

 

Potrebujete kunčje meso? V naši spletni mesnici lahko kupite kunčje meso:

Cel kunec

Polovica kunca

Kunčja bedra

Kunčji hrbet / kare


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE