Dušen kunec

 

Priprava dušenega kunca

Kunca je pred dušenjem potrebno razrezati na kose in marinirati v mokri marinadi. V naši spletni mesnici lahko dobite tako pripravljenega kunca. Mokro marinado za dušeneha kunca pa lahko pripravite tudi sami doma. Za osnovo običajno uporabimo suho marinado, ki je sestavljena iz oljčnega olja in začimb po želji (majaron, žajbelj, peteršilj, bazilika, materina dušica, česen, sol, poper). Suhi marinadi dodamo še zeleno, čebulo, korenje in tekočine po izbiri. Običajno se kombiniramo kis, vino ali limonin sok. Tekočine dajejo kunčjemu mesu dodatno mehkobo in kous.

Kunčje meso marinirate vsaj 2 uri. Priporočamo pa, da mariniranje traja vsaj 5 ur na sobni temperaturi ali 12 ur v hladilniku.

Pečenje

Vedno pečemo razkosanega kunca, ki je bil predhodno nekaj ur v morki marinadi. Kose kunca poberemo iz marinade in jih povaljamo po moki. Kose kunca popečemo na zelo vročem olju skupaj s čebulo in drugo poljubno zelenjavo. Ko se na mesu naredi hrustljava skorjica, dodamo v ponev še rdeče vino. Ko vino izhlapi dodamo še paradižnikove pelate ali mezgo in pustimo pokrito vreti na rahlem ognju. Na koncu ločimo meso od omake in zelenjave, ki ju lahko porabimo kot polivko za testenine ali riž, ki jih ponudimo k dušenemu mesu.

Čas priprave

Kunčje meso najprej pražimo 10-15 minut in nato dušimo še 30-45 minut.

 

Potrebujete kunčje meso? V naši spletni mesnici lahko kupite kunčje meso:

Cel kunec

Polovica kunca

Kunčja bedra

Kunčji hrbet / kare


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE