Bečarski paprikaš

Sestavine za bečarski paprikaš:

sveži paradižnik: 100g

sveža paprika: 150g

čebula: 80g

korenček: 20g

surovo svinjsko meso (vsi deli): 100g

mast ali olje: 15g

poper: 0,1g

peteršiljev list: 1g

dodatek jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g

sol po okusu

Priprava

Recept je za okoli 3 dl gotove jedi.

Na vrelo mast damo čebulo, ki je narezana na kolesca. Malo jo popražimo, dodamo na koleščka narezan korenček, premešamo in malo popražimo. Na prepraženo čebulo in korenček damo dodatek jedem in meso, narezano na večje kose (2 kosa po osebi). Mešanico dušimo in občasno dolivamo toplo vodo. To počnemo toliko časa, da se meso skorja povsem zmehča. Vodo vedno vlivamo v posodo stran od mesa. Prilivamo vedno mlačno vodo. Hladna voda povzroči, da meso zakrnke in se ne zmehča.

Dodamo papriko (umito, očiščeno semen in narezano na kolesa) in vse skupaj dušimo 10 min. Posolimo in dodamo paradižnik (umit, očiščen, narezan na koščke) in nadaljujemo z dušenjem. Jed moramo pogosto mešati, da se ne prime na dno posode ali celo zažge.

Ko se jed malo zgosti, izključimo toploto, dodamo poper in drobno nasekljan peteršilj.

 

Potrebujete meso za bečarski paprikaš? V spletni mesnici lahko izberete okusno svinjsko ribico / file medaljone.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE