Dušen goveji zrezek

Sestavine za dušene goveje zrezke:

goveje meso (stegno, pleče, file): 100-120g

pšenična moka tip 800: 8g

mast ali olje: 8g

čebula: 10g

korenček: 10g

peteršiljev koren in list: 5g

zelena: steblo in list: 3g

poper: 0.1g

dodatek jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g

lovorov list: 0,01g

sol po okusu

Priprava dušenih govejih zrezkov:

S tem receptom dobimo en dušen zrezek, ki tehta približno 60-70g in 1 dl omake. Za večje količine zrezkov in omake morate povečati tudi količino sestavin.

Zrezke potolčemo z ene strani, posolimo in potolčeno stran pomokamo. Na del segrete maščobe damo potolčeno in pomokano stran in pražimo, da porumeni. Zrezek kasneje obrnemo in popražimo, da porumeni še na drugi strani. Popražene zrezke dajemo v posebno posodo in nadaljujemo s praženjem, dokler ne popražimo celotne količine pripravljenih zrezkov.

Ko končama so praženjem zrezkov, na isti maščobi popražimo drobno narezano čebulo in drobno nasekljan korenček, koren peteršilja in steblo zelene. Pražimo, da rahlo porumeni, dodamo dodatek jedem in zalijemo s toplo vodo ali kostno juho do te mere, da so sestavine pokritee. Dodamo pražene zrezke in dušimo v pokriti posodi, z občasnim dolivanjem vode. Ko se zrezki omehčajo, jih odložimo v drugo posodo. Omako, v kateri so se dušili, pa reduciramo z nadaljnim kuhanjem ali zalijemo s toplo vodo oz. kostno juho. Dobiti moramo 1 dl omake na osebo. Počakamo, da mešanica v ponvi zavre in nato omako spasiramo. Pasirano omako vrnemo v posodo, v kateri smo jo pripravili, dodamo zrezke in pustimo, da zavre. Po potrebi solimo, dodamo lovorov list in vse skupaj kuhamo 20-30 minut. Izključimo toploto, popramo in dodamo na drobno narezan peteršiljev list in list zelene.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE