Pasulj z mesom

Sestavine za pasulj z mesom (vojaški pasulj)

fižol: 120g

pšenična moka (tip 800): 8g

čebula: 20g

česen: 1g

korenček: 10g

koncentriran paradižnik v tubi (koncentracije 28-30%): 3g

surovo goveje meso (vsi deli): 100g

mast ali olje: 20g

paprika v prahu: 0,3g

poper: 0,1g

peteršiljev list: 1g

dodatek jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g

lovorov list: 0,01g

sol po okusu

Priprava pasulja z mesom (vojaški pasulj)

Recept zagotavlja okoli 6 dl jedi.

Fižol namočimo v hladno vodo in ga na hladnem mestu pustimo namočenega od ene do treh ur. Nato odcedimo vodo. Fižol damo v lonec, nalijemo hladno vodo, da se fižol pogrezne. ko fižol zavre, kuhamo še 10 do 15 minut.

Medtem damo na del vroče maščobe polovico na drobno narezane čebule in korenčka (na drobno narezanega ali naribanega). Malo popražimo, dodamo meso brez kosti narezano na kocke. Vse skupaj dušimo, dokler ne izpari vsa tekočina, umaknemo iz toplote in odložimo do naslednje uporabe.

Iz kuhanega fižola odcedimo vodo in dodamo drugo polovico drobno nasekljane čebule, dušeno meso z ostalimi artikli ( prejšnji odstavek), zalijemo s toplo vodo ( ali kostno juho) čez višino sestavin in kuhamo z občasnim dolivanjem tople vode, dokler se vse sestavine ne zmehčajo.

 

Prežganje:

Preostalo mast ali olje segrejemo, dodamo moko in pražimo, da ta rahlo porumeni. Ko porumeni, izključimo toploto. Takoj dodamo papriko v prahu in drobno nasekljan česen ter vse skupaj dobro premešamo.

Ko se fižol omehča, dodamo lovorov list, dodatek jedem, koncentriran paradižnik (predhodno premešan v topli vodi), posolimo in dodajamo prežganje ob stalnem mešanju. Mešanico je potrebno pogosto pomešati, da prežganje ne postane grudasto. Fižol s prežganjem kuhamo še 20 do 30 minut, nato izključimo toploto, dodamo poper, drobno nasekljan peteršilj, poizkusimo okus in po potrebi dodatno solimo.

Fižol se med kuhanjem ne sme mešati vse do trenutka, ko dodamo prežganje, da ne bi prišlo do lomljenja zrn ali zgorevanja.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE