Telečja pržola

Sestavine za okusno telečjo pržolo

telečje meso: 130g

kranjske klobase: 20g

gobe (sveže): 20g

mast ali olje: 10g

pšenična moka (tip 800): 3g

kisla smetana: 0,2 dl

črno vino: 0,2 dl

dodatek jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g

sol po okusu

Priprava telečje pržole

Ta recept zagotavlja en zrezek od 80g in okoli 1dl omake.

Meso očistimo, narežemo na enako velike zrezke, potolčemo po eni strani, posolimo in potolčeno stran pomokamo. Na vrelo maščobo damo potolčeno in pomokano stran zrezkov in pražimo, da rahlo porumenijo. Kasneje popražimo še drugo strani. Popražene zrezke odložimo na toplo v dodatno posodo.

Namaščobo stresemo drobno narezane očiščene gobe in na drobno narezano kranjsko klobaso. Malo popražimo, zalijemo s toplo vodo ali kostno juho (1dl na osebo) in pustimo, da zavre. Nato vrnemo popečene zrezke in dušimo v pokriti posodi. Občasno dolijemo vodo. Ko se gobe in pržole zmehčajo, izključimo toploto. Na koncu dodamo vino in smetano in po potrebi solimo.

Možne priloge: pire krompir, riž ali testenine.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE