Telečji zrezek Portugez

Sestavine za telečji zrezek Portugez

telečje meso: 150g

čebula: 10g

korenček: 10g

paradižnik: 50g

koncentrat paradižnika (koncentrat 28-30%): 5g

peteršilj: koren in list: 5g

zelena: steblo in list: 3g

pšenična moka tip 800: 8g

mast ali olje: 10g

črno vino: 0.1 dl

poper: 0.1 g

dodatek k jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g

sol po okusu

Priprava telečjega zrezka Portugez

S tem receptom dobimo en dušen zrezek, ki tehta približno 80 g in 1,5 dl omake.

Zrezke potolčemo po eni strani. To stran solimo in pomokamo. Na  vročo mast položimo potolčeno in pomokano stran zrezka in pražimo, da porumeni. Obrnemo in popražimo zrezek še po drugi strani. Popražene zrezke dajemo na toplo v posebno posodo.

Na preostali maščobi popražimo drobno narezano čebulo in prav tako drobno nasekljan korenček, koren peteršilja in steblo zelene. Pražimo, da rahlo porumeni. Dodamo dodatek jedem in zalijemo s toplo vodo ali kostno juho tako, da so sestavine pokrite s tekočino. Dodamo pražene zrezke in dušimo v pokriti posodi. Občasnom dolijemo vodo. Ko se zrezki omehčajo, jih odložimo v drugo posodo. Omako, v kateri so se dušili, reduciramo z nadaljnim kuhanjem ali zalijemo s toplo vodo oz. kostno juho. Počakamo, da zavre in nato omako spasiramo. Pasirano omako vrnemo v posodo, v kateri smo jo pripravili. Dodamo zrezke, koncentrat paradižnika (premešanega v malo tople vode), vino in paradižnik (predhodno olupljen, narezan na kocke in malo popražen). Po potrebi solimo in vse skupaj kuhamo 20-30 minut. Izključimo toploto, popramo in dodamo na drobno narezan peteršiljev list, list zelene in kislo smetano.

 

Potrebujete meso za telečje zrezke? V spletni mesnici lahko naročite telečje zrezke kar iz naslonjača.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE