Telečji zrezek Madžarski

Sestavine za telečji zrezek Madžarski

telečje meso: 140g

čebula: 15g

sveža paprika: 50g

sveži paradižnik: 50g

krompir: 200g

koncentrat paradižnika (koncentracije 28-30%): 3g

pšenična moka tip 800: 8g

hamburška slanina: 10g

mast ali olje: 10g

paprika v prahu: 0,3g

poper: 0,1g

peteršiljev list: 1g

dodatek jedem ( vegeta ali  koncentrat kocka) : 1g

sol po okusu

Priprava telečjega zrezka Madžarski

Recept zagotavlja okoli 4,5 dl gotove jedi.

Meso očistimo in narežemo na enake zrezke, ki jih potolčemo le po eni strani. to stran tudi solimo in pomokamo. Na vrelo mast ali olje damo potolčeno in pomokano stran zrezkov in na hitro popečemo z obeh strani. Popečene zrezke damo na toplo v posebno posodo.

Na preostali maščobi popražimo drobno nasekljano čebulo in slanino (narezano na kocke), da rahlo porumeni. Dodamo papriko v prahu, koncentrat paradižnika, dolijemo vodo ali kostno juho in pustimo, da zavre. Vrnemo popečene zrezke, damo dodatek jedem, posolimo in dušimo, dokler se zrezki napol ne zmehčajo.

Nato dodamo krompir narezan na kocke in narezano papriko. Dušimo, dokler se meso in zelenjava ne zmehčata. Na koncu dodamo še na kocke narezan paradižnik. Ko zavre, izključimo toploto, popramo, dodamo nasekljan peteršilj in po potrebi solimo.

V to jed se lahko doda tudi pekoča paprika (1g na osebo) in sicer v času dodajanja paradižnika.

 

Potrebujete meso za telečje zrezke? V spletni mesnici lahko naročite telečje zrezke kar iz naslonjača.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE