Telečji zrezek Imperial

Sestavine za telečji zrezek Imperial

telečje meso:150g

šunka: 20g

čebula: 10g

korenček: 10g

peteršilj: koren in list: 5g

zelena: steblo in list: 3g

kumarice: 20g

pšenična moka tip 800: 8g

mast ali olje: 10g

gorčica: 3g

črno vino: 0.1 dl

kisla smetana: 0.1 dl

poper: 0.1g

dodatek jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g

sol po okusu

Priprava telečjih zrezkov Imperial

S tem receptom dobimo en dušen zrezek, ki tehta približno 80 g in 1,5 dl omake.

Eno stran zrezkov potolčemo, posolimo in pomokamo. Na vročo maščobe položimo zrezke s pomokano stranjo navzdol. Vsako stran pražimo toliko časa, da porumeni. Popražene zrezke dajemo odstavimo z ognja v dodatno posodo.

Na maščobi popražimo drobno narezano čebulo, korenček, koren peteršilja in steblo zeleno. Pražimo toliko časa, da zelenjava rahlo porumeni. Nato dodamo dodatek jedem in zalijemo s toplo vodo ali kostno juho, da so sestavine pokrite. Dodamo pražene zrezke in dušimo v pokriti posodi. Občasno v posodo dolijemo vodo. Ko se zrezki omehčajo, jih ponovno odložimo v drugo posodo. Dokončamo omako v kateri so se zrezki dušili. Potrebno je pripraviti prbibližno 1 dl omake na osebo. Če je omake več, potem jo malce podušimo, da odvečna voda izhlapi. Če je omake premalo, jo dodatno razredčimo s tekočino. Počakamo, da omaka zavre in nato jo spasiramo. Pasirano omako vrnemo v posodo, v kateri smo jo pripravili, dodamo zrezke, na rezance narezane in popečene kumarice in šunko, nato še vino in gorčico. Vse sestavine zavremo. Po potrebi solimo in vse skupaj kuhamo 20-30 minut. Izključimo toploto, popramo in dodamo na drobno narezan peteršiljev list, list zelene in kislo smetano.

 

Potrebujete meso za telečje zrezke? V spletni mesnici lahko naročite telečje zrezke kar iz naslonjača.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE