Bosanski lonec

Sestavine za bosanski lonec

goveje meso (prsa, pleče, rebra): 100g
krompir: 200g
korenček: 10g
čebula: 30g
česen: 5g
konzervirana mešana zelenjava (đuveč): 5g
koncentrat paradižnika (koncentracije 28 - 30 %): 5g
peteršiljev list in koren: 2g
steblo in list zelene: 3g
mast ali olje: 20g
mleta paprika: 0.2g
poper: 0,2g
lovorov list: 0,02g
belo vino: 0,2 dl
dodatek jedem ( vegeta, koncentrat kocka): 1g
sol po okusu

Priprava bosanskega lonca

S tem receptom dobimo približnoi 5 dl jedi.


V primerne posode damo na kocke narezan krompir, korenček, čebulo, cel česen, drobno narezana peteršiljev koren in list, drobno narezana steblo in list zelene, narezano goveje meso, maščobo, mleto papriko, poper, lovorov list, dodatek jedem, konzervirani đuveč, koncentrat paradižnika, vino in sol.
Vse skupaj dobro premešamo, zalijemo z vodo (ali kostno juho) do 3/4 višine zloženih sestavin, dobro pokrijemo (hermetično zapremo, če je mogoče) in kuhamo, dokler se vse sestavine ne zmehčajo (3 - 4 ure). Izključimo toploto, okusimo in po potrebi dosolimo.
Opozorilo: Namesto đuveča lahko uporabimo tudi paradižnik (narezan na koščke) in papriko (očiščeno semen, razlomljeno na kose).


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE