Govedina v lovski omaki

Sestavine za pripravo govedine v lovski omaki

goveje meso (stegno, pleče, file): 100-120g
pšenična moka (tip 800): 8g
hamburška slanina: 5g
mast ali olje: 8g
jetrna pašteta: 5g
korenček: 10g
čebula: 10g
česen: 1g
peteršiljev koren in list: 5g
steblo in list zelene: 3g
senf: 2g
belo vino: 0,1dl
dodatek jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g
poper: 0,1g
sol po okusu

Priprava govedine v lovski omaki

S tem receptom dobimo en goveji zrezek, ki tehta približno 60 - 70 g in 1dl omake.

Meso, ločeno od kosti, narežemo na kose 1,5 - 2 cm, posolimo, povaljamo v moki in popečemo v delu plitve in vrele maščobe, da porumeni iz vseh strani. Popečeno meso odložimo v posebno posodo.
Na isti maščobi popražimo slanino, narezano na večje kose, na drobno narezane: čebulo, korenček, koren peteršilja, steblo zelene. Sestavine morajo rahlo porumeneti. Nato dodamo pašteto, dodatek jedem, na drobno narezan česen in zalijemo s toplo vodo (ali kostno juho), da se sestavine pogreznejo. Zatem dodamo popečene kose mesa in dušimo v pokriti posodi. Občasno dolijemo toplo vodo ali kostno juho.
Ko se meso zmehča, ga damo v posebno posodo, pokrijemo in hranimo na toplem štedilniku.
Iz omake, kjer se je dušilo meso, vzamemo slanino in jo na drobno narežemo. Omako pa: bodisi reduciramo z nadaljnim kuhanjem, bodisi dolijemo toplo vodo ali kostno juho, da dobimo 1dl omake na osebo. Zavremo in omako spasiramo. Spasirano vrnemo v posodo, kjer smo jo pripravili, dodamo drobno narezano slanino, zavremo, dodamo prežganje iz preostalo maščobo in moko ter neprestano mešamo, da se prežganje ne začne sprijemati. Nato dodamo še senf (premešan v vodi) in lovorov list. Sestavine pustimo kuhati 20 - 30 min. Izključimo toploto, popramo, dodamo na drobno narezana lista peteršilja in zelene, po potrebi solimo in še izboljšamo okus z belim vinom.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE