Vampi po tržaško

Priprava okusnih vampov po tržaško

Sestavne:

- 800 g že kuhanih vampov

- pol stroka česna

- sol

- 3 žlice olja

- 120 g prekajene slanine

- 150 g čebule

- 3 žlice drobtin

- 1 žlica paradižnikove mezge

- juha za zalivanje

- peteršilj

- majaron

- 1 žlička sladke paprike

- kis ali vino

- lovorov list

- šetraj

- sol

- poper

- nariban trd sir

 

Priprava:

Na olju malo popražimo slanino, drobno narezano čebulo in drobtine in še preden zarumenijo, vmešamo paradižnikovo mezgo in na tanke rezance narezane vampe. Pražimo naprej in počasi prilivamo juho. Dodamo še strt strok česna, nasekljan peteršilj, ščep majarona, ščep šetraja, solimo, popramo, potresemo s papriko in prilijemo nekaj kapljic kisa ali vina, da paprika ne porjavi.

Pokuhamo in pazimo, da so vampi primerno zgostijo.

Pred serviranjem jih potresemo še z naribanim sirom ali pa ga ponudimo posebej.

 

Kupite vampe v naši spletni mesnici.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE