NOJEV FILE Z VINSKO OMAKO

 

Sestavine:

400 do 600 g nojevega fileja

50 g šalotke

300 ml perutninske juhe ali perutninske osnove

100 ml rdečega vina

timijan, sol, poper

 

Priprava:
File začinimo in na srednje vroči ponvi opečemo na eni strani (vsaj 1 minuto), obrnemo okrog, ter opečemo še na drugi strani. Dolžina pečenja je odvisna od želene stopnje zapečenosti. Pečeno meso pustimo počivati in postrežemo z vinsko omako in prilogo.

 

Vinska omaka:
Vse sestavine razen soli damo v lonec in počasi na majhnem ognju kuhamo toliko časa, da nam ostane samo še četrtina tekočine. Vinsko omako po potrebi začinimo in zgostimo s škrobom.

Recept – chef Igor Jagodic


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE