NOJEVA JUHA Z ZELENJAVO IN ZELIŠČI

 

Priprava poteka v več korakih:

1. korak

1,8 kg nojevega vratu
8 zrn popra
šopek zelišč (1 šopek peteršilja, 2 lista lovora, 8 kom timijana, koriander)
sol, poper
200 g korenja
200 g pora
200 g stebelne zelene
1 velika čebula

Zelenjavo olupimo in narežemo, meso operemo. Damo v lonec in prilijemo 3 l mrzle vode. Zavremo, poberemo vse pene, dodamo poper in kuhamo 30 minut (stalno pobiramo pene). Nato dodamo zelenjavo in kuhamo še 2 uri na nizki temperaturi (stalno pobiramo pene in maščobo). Ugasnemo, pustimo kakšno uro nato pa precedimo in juho ohladimo.

 

2. korak

400 g gomoljaste zelenjave (100 g korenja, 50 g pora, 50 g zelene, 1 čebula)
400 g nojevega mesa
4 beljaki
6 zrn črnega popra
nekaj žafrana
2 vejici krebuljice

Čebulo nasekljamo, zelenjavo in meso pa zmeljemo, vse skupaj zmešamo z na pol stepenim beljakom in poprom, žafranom ter krebuljico. Maso stresemo v hladno juho in na počasnem ognju počasi segrevamo do vretja. Počasi kuhamo, pazimo, da se ne prime na tla, ko zavre, počasi kuhamo še 45 minut. Ugasnemo in pustimo malo stati. S pomočjo zajemalke počasi precedimo. Če juha ni dovolj močna jo še reduciramo.

 

3. korak

Korenje
Por
Peteršiljev koren

Zelenjavo narežemo na malo večji brunoise, blanširamo in ohladimo v ledu, damo zvrhano žlico v globok krožnik.

 

Recept – chef Igor Jagodic


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE