Goveji golaž

 

Sestavine za goveji golaž za štiri osebe:

 

400 g govejega bočnika

450 g čebule

70 g olja

10 g paradižnikove mezge

0,5 dl suhega rdečega vina

sol

10 g ostre mlete rdeče paprike

dva stroka česna

1 lovorov list

ščepec majarona

ščepec mlete kumine

 

Priprava:
Čebulo in česen olupimo in ločeno drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerega stresemo sesekljano čebulo. Med mešanjem jo prepražimo, da postekleni. Dodamo začimbe, mleto rdečo papriko, paradižnikovo mezgo, rdeče vino in sol. Premešamo, potem pa pokrito počasi dušimo vsaj 60 minut. Po potrebi po malem zalivamo z vročo vodo. Goveji bočnik operemo, obrišemo in narežemo na večje koščke. Stresemo jih k čebuli, premešamo in pokrito dušimo toliko časa, da se meso zmehča.

Omako po želji pretlačimo. Seveda je mnogo okusnejša, če čebulo dušimo toliko časa, da povsem razpade.

 

Potrebujete meso za goveji golaž? Vabimo vas, da obiščete našo spletno mesnico in poiščete najboljše kose mesa za pripravo okusnega govejega golaža.


Košarica  

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Davek 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Davek je vštet v ceno

Košarica K blagajni

Naše garancije


Smo družinsko podjetje, ki na slovenskem trgu deluje že 20 let. Med prvimi pri nas smo se pričeli ukvarjati z zorenjem mesa. Stranke, ki nas poznajo vedo, da za zadovoljstvo našega kupca storimo vse.

MESO SLOVENSKEGA POREKLA

NATANČNO OBREZANO MESO

MESNI IZDELKI IZ LASTNE PRIDELAVE

NIZKA VSEBNOST KONZERVANSOV

SPROTNO VAKUMSKO PAKIRANJE