Sočni puranji zrezki
Zrezke narežete na manjše koščke, jih stresite v posodo, solite, poprate in prelijete z malo olivnega olja. Dobro premešate in marinirate približno 15 minut. Čebulo sesekljate. Gobice operete in narežete na lističe. Vržete jih v vrelo vodo za par minut. Nato jih dobro odcedite. Na štedilniku segrejete ponev in vanj stresete meso z oljem. Po kratkem času zrezke obrnite okrog, da se pore v mesu zaprejo in meso ostane sočno tudi po pečenju. Temperaturo pečenja lahko kmalu zmanjšate. Če je temperatura previsoka, se meso hitro preveč popeče in postane pusto.
Puranje zrezke popečete, nato pa poberete iz ponve in shranite na krožniku. V ponev stresete čebulo in jurčke, ter dobro prepražite. Dodate še strt česen in meso, ter vse skupaj zalijete z vodo, v kateri ste raztopili jušno kocko. Kuhate približno 15 minut, nato dodate kislo in sladko smetano, premešate in kuhate še 5 do 10 minut. Na koncu dodate še baziliko, origano in peteršilj, ter dobro premešate.
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin