Kuhanje klasično dimljene šunke

Čas kuhanja: 30 - 60 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • Dimljena šunka

Priprava

Klasično dimljena šunka nima dodanih konzervansov in aditivov. Za daljšo obstojnost je dodana le sol. Zato so klačino dimljene šunke običjano malo bolj slane. Če želite, da vaša klasično dimljena šunka ni preveč slana, dajte šunko kuhati v mlačno vodo. Po 15 minutah vrenja vodo odlijete in svežo vodo ponovno nalijete na šunko.

Šunko lahko razsolite tudi tako, da jo en dan pred kuhanjem namočite v vodo. Staro vodo pred kuhanjem odlijete in nalijete svežo. Ko voda zavre, dajte šunko v lonec in jo skuhajte do konca.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Kuhanje klasično dimljene šunke
0
    0
    Naročilo