Kunec

Kunčje meso je sezonsko in ga posebej priporočamo poleti.

1

Bedro

2

Telo

  1. Telo
  2. Bedro

 

Kakšno je kunčje meso?

Kunčje meso vsebuje veliko proteinov in nenasičenih maščob. Kljub temu pa ima kunčje meso manj maščob kot nekatere vrste perutnine (purani, piščanci), govedina in svinjina.

Kunčevina vsebuje tudi izjemno nizko raven holesterola – veliko manj kot prej omenjene skupine mesa. Študije ugotavljajo, da je doma rejeno kunčje meso najbolj hranljivo meso, ki je znano človeku. Kunčevina v naši spletni mesnici je od priznanih slovenskih rejcev. Njihova kakovost se stalno preverja in zagotavljamo vam, da boste pri nas dobili najboljše kunčje meso.

Kunčje meso je posebej primerno za ljudi, ki imajo posebno dieto zaradi bolezni srca in ožilja. Primerno pa je tudi za ljudi, ki želijo izgubiti nekaj odvečne teže.

Kunčje meso ima manj kalorij na kos kot katera koli druga vrsta mesa (pol manj kot ovčje meso in dvakrat manj kot svinjina).

Kunčje meso je bolj hranljivo kot katero koli drugo meso. Kunci pa so precej enostavni za vzrejo. Z enako količino krme lahko dobimo 3 kilograme kunčjega mesa in le pol kilograma govejega mesa. Kunčje mleko je tako hranljivo, da lahko mlad zajček že v 6 dneh podvoji svojo težo. Majhen prašič za enak podvig potrebuje kar 14 dni, teliček pa 47 dni.

Kunčje meso je belo. Običajno je cenejše od teletine in tudi bolj hranljivo. Res pa je, da je kunčje meso najboljše v poletnih mesecih. Seveda pa ga lahko jemo skozi vse leto.

Za kakšne jedi je primerno kunčje meso?

Kunčje meso je primerno za najrazličnejše obare in kisle juhe. Mlado kunčje meso lahko tudi spečemo v ponvi ali v pečici. Meso mladega kunca je izjemno mehko in svetlo roza barve. Takšno meso je mogoče kuhati na enak način kot mlado perutnino. Starejše kunčje meso je bolj primerno za enolončnice. Meso je bolj temno in ima izrazitejše mišice. Tudi manj mehko je. Vendar pa se ob daljšem kuhanju prav tako zmehča in je izjemno okusno.

Kunčje meso v naši spletni mesnici je od preverjenih slovenskih proizvajalcev in zagotavljamo vam, da boste pri nas dobili najbolj kakovostno kunčje meso. Vabimo vas, da si ogledate ponudbo in naročite kunčje meso. Ste brez idej za naslednje kosilo? Poglejte tudi naše recepte in skuhajte odlično kosilo z mesom, ki ga kupite v naši spletni mesnici.

0
    0
    Naročilo