Goveje meso

V ponudbi le najboljša govedina

1

Pljučna pečenka (file)

2

Ledja (šimbas, nizkihrbet s kostjoalibrez)

3

 Bržola (zarebrnica, visokihrbet)

4

Križni del, križ, ramstek

5

Notranje stegno

6

Zunanje stegno

7

Krogla (kepa, bunka)

8

Debelo pleče

9

Tanko pleče

10

Napačni file (riba)

11

Bočnik (s kostjo ali brez kosti)

12

Podplečje (podplečna bržola)

13

 Pod trebušina (flam)

14

Vrat, vratovina

15

 Rebra

 1. Pljučna pečenka (file)
 2. Ledja (šimbas, nizki hrbet s kostjo ali brez)
 3. Bržola (zarebrnica, visoki hrbet)
 4. Križni del, križ, ramstek
 5. Notranje stegno
 6. Zunanje stegno
 7. Krogla (kepa, bunka)
 8. Debelo pleče
 9. Tanko pleče
 10. Napačni file (riba)
 11. Bočnik (s kostjo ali brez kosti)
 12. Podplečje (podplečna bržola)
 13. Podtrebušina (flam)
 14. Vrat, vratovina
 15. Rebra

Goveje meso v spletni mesnici

Goveje meso prihaja od goveda, ki se prosto pase na ograjenih pašnikih ali pa je posebej rejeno v hlevu. Goveje meso delimo na meso mlade govedi in na govedino.

Naša spletna mesnica vam nudi goveje meso, ki je resnično najboljše kakovosti. Kategorije se razlikujejo po kakovosti samega mesa in od vsebnosti maščob. Vsaka jed, ki vsebuje goveje meso, zahteva določene dele govedine, od vašega okusa pa je odvisno, če želite meso bolj pusto in brez maščob ali malo pisano.

Naša spletna mesnica vam vedno nudi kakovostno goveje meso slovenskih proizvajalcev. Vse goveje meso prihaja od preverjenih pridelovalcev, ki našo mesnico že vrsto let zalagajo z najboljšim govejim mesom.

Mlada govedina

Mlada govedina je meso mladih goved. Mlada govedina  je živo rdeče barve in ima tanko vrasle bele maščobne plasti med mišicami. Mlada govedina se precej enostavno loči od stare govedine. Slednja je namreč temnejše rdeče barve, maščobne plasti pa so bolj rumenkaste barve.

Prav premreženost mesa z maščobnimi plastmi ali marmoriranost je odločilnega pomena pri kategorizaciji mesa in pri izbiri kosov mesa za pripravo jedi. Mlada govedina je mehka in sočna. Za pripravo je relativno enostavna in ne potrebuje toliko obdelave kot starejša govedina. Naša spletna mesnica ima v ponudbi mlado govedino. Večje količine mesa vam razrežemo v manjše kose in naredimo vakuumske zavitke, ki so bolj enostavni za uporabo in za shranjevanje.

Govedina za okusne jedi

Goveje meso vsebuje številne hranilne snovi, rudnine, železo in cink. Zmerno uživanje govejega mesa vam ne bo povzročalo zdravstvenih težav. Prav pa je, da je govedina čim manj mastna, saj so prav maščobe tiste, ki lahko povzročajo številne bolezni srca in ožilja. Govedina, ki vam jo ponujamo v naši spletni mesnici, je najboljše kakovosti. Vedno se potrudimo, da meso butično obdelamo in odstranimo vso odvečno maščobo. Govedina je meso, ki se lahko uporablja za pripravo najrazličnejših jedi. Naj jih omenimo le nekaj: golaž, ragu, pečenke, zrezki… Govedina pa je izjemno okusna uležana. Tudi uležano govedino lahko naročite v naši spletni mesnici. Goveje meso znamo pravilno pripraviti in vam prihranimo čas z zorenjem.

Vabimo vas, da si ogledate ponudbo govejega mesa v naši spletni mesnici. Prepričani smo, da boste našli najboljši kos za pripravo vaše najljubše jedi iz govejega mesa.

0
  0
  Naročilo