Peka jagnjetine

Čas kuhanja: 80 - 120 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

Priprava jagnjetine na pečenje:Jagnjetina je mlada, zato nima nobenega priokusa. Predlagamo, da meso začinite samo s soljo. Za vsak kilogram mesa potrebujete približno 15 gramov soli. Jagnjetino solite in premažete z oljem.

Če naročite jagnjetino v naši spletni mesnici, vam jo pripravimo na pečenje tako, da jo zasekamo. Nasolite in naoljite pa jo sami.

Priprava

Marinirano meso postavite v vročo pečico (200 do 220°C). Na tej temperaturi pečete 20 minut. V drugi polovici peke lahko dodate nekaj čebule v kosu. Takrat pečenje nadaljujete na temperaturi 160° C in sicer približno 70 minut. Čas peke morate prilagoditi velikosti in delu jagenjčka. Pleče in rebra potrebujejo manj pečenja, stegno potrebuje več pečenja.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Peka jagnjetine

Podobni recepti

0
    0
    Naročilo