T-Bone steak KRŠKOPOLJEC

Cena: 

28,50 

 /za kg

pakirano po 1 kos cca 700 g

0,00 
  • Skupaj: 0,00 

Po potrditvi nakupa se prikaže informativni izračun cene. Znesek na dejanskem računu se lahko od zneska pri naročilu razlikuje za +/- 20 %. Kose mesa režemo sproti in teže varirajo za nekaj gramov. Več v navodilih za naročilo in v splošnih pogojih. Poglejte si še Pogosta vprašanja >

Krškopoljska svinjina izvira iz krškopoljskega prašiča, edine ohranjene slovenske avtohtone pasme prašičev. Ta pasma je nastala v Posavju, predvsem v dolinah, morda tudi na južnem delu Štajerske, in je prepoznavna po črni barvi s širokim belim pasom čez pleča in prednje noge.

Meso krškopoljskega prašiča je cenjeno zaradi svoje kakovosti. Ima večjo vsebnost intramuskularne maščobe, kar prispeva k sočnosti in okusnosti mesa. Prav tako je meso temnejše barve z dobro konsistenco in marmoriranostjo, kar je še posebej primerno za predelavo v trajne suhomesnate izdelke, kot so salame, klobase in pršut.

Poleg tega je maščobnokislinska sestava mesa in slanine krškopoljskega prašiča ugodnejša za zdravje ljudi v primerjavi z mesom pitancev modernih pasem, še posebej pri živalih, ki so bile vzrejene na tradicionalen način, vključno s pašo.

Zaradi teh lastnosti je krškopoljska svinjina vse bolj iskana tako med slovenskimi gostinci kot tudi med potrošniki, ki cenijo kakovostne in avtohtone mesne izdelke

0
    0
    Naročilo