Cena:
22,50 €
pakirano po 1 kos cca 600 g
Krškopoljska svinjina izvira iz krškopoljskega prašiča, edine ohranjene slovenske avtohtone pasme prašičev. Ta pasma je nastala v Posavju, predvsem v dolinah, morda tudi na južnem delu Štajerske, in je prepoznavna po črni barvi s širokim belim pasom čez pleča in prednje noge.
Meso krškopoljskega prašiča je cenjeno zaradi svoje kakovosti. Ima večjo vsebnost intramuskularne maščobe, kar prispeva k sočnosti in okusnosti mesa. Prav tako je meso temnejše barve z dobro konsistenco in marmoriranostjo, kar je še posebej primerno za predelavo v trajne suhomesnate izdelke, kot so salame, klobase in pršut.
Poleg tega je maščobnokislinska sestava mesa in slanine krškopoljskega prašiča ugodnejša za zdravje ljudi v primerjavi z mesom pitancev modernih pasem, še posebej pri živalih, ki so bile vzrejene na tradicionalen način, vključno s pašo.
Zaradi teh lastnosti je krškopoljska svinjina vse bolj iskana tako med slovenskimi gostinci kot tudi med potrošniki, ki cenijo kakovostne in avtohtone mesne izdelke
Po potrditvi nakupa se prikaže informativni izračun cene. Znesek na dejanskem računu se lahko od zneska pri naročilu razlikuje za +/- 20 %. Kose mesa režemo sproti in teže varirajo za nekaj gramov. Več v navodilih za naročilo in v splošnih pogojih. Poglejte si še Pogosta vprašanja >
Krškopoljska svinjina izvira iz krškopoljskega prašiča, edine ohranjene slovenske avtohtone pasme prašičev. Ta pasma je nastala v Posavju, predvsem v dolinah, morda tudi na južnem delu Štajerske in je prepoznavna po črni barvi s širokim belim pasom čez pleča in prednje noge.
Meso krškopoljskega prašiča je cenjeno zaradi svoje kakovosti. Ima večjo vsebnost intramuskularne maščobe, kar prispeva k sočnosti in okusnosti mesa. Prav tako je meso temnejše barve z dobro konsistenco in marmoriranostjo, kar je še posebej primerno za predelavo v trajne suhomesnate izdelke, kot so salame, klobase in pršut.
Poleg tega je maščobnokislinska sestava mesa in slanine krškopoljskega prašiča ugodnejša za zdravje ljudi v primerjavi z mesom pitancev modernih pasem, še posebej pri živalih, ki so bile vzrejene na tradicionalen način, vključno s pašo.
Zaradi teh lastnosti je krškopoljska svinjina vse bolj iskana tako med slovenskimi gostinci kot tudi med potrošniki, ki cenijo kakovostne in avtohtone mesne izdelke.
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin