Bograč

Čas kuhanja: 55 - 65 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • 800 g govejega bočnika
  • 800 g divjačine
  • 800 g svinjskega stegna
  • 2 kg čebule
  • 1 kg krompirja
  • 2 dcl olja
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 1 dcl rdečega vina
  • 1 žlica soli
  • črni poper v zrnu
  • 4 žlice mlete rdeče paprike
  • 4 stroki česna
  • 3 lovorovi listki
  • 1 žlička suhega majarona
  • mleta kumina

Priprava

V posodi segrejete olje. Nanj stresete sesekljano čebulo. Med občasnim mešanjem jo počasi pražite približno 20 minut, pri čemer ne sme spremeniti barve. Meso oprhate pod tekočo hladno vodo, obrišete in narežete na približno 40 gramov težke koščke. Prepraženi čebuli dodate narezano govedino. Med občasnim mešanjem vse skupaj počasi pražite 15 minut. V novi posodi pristavite in zavrete približno 2 litra vode, ki jo pustite jo na toplem. Česen olupite, strete in drobno sesekljate. Čebulo in govedino potresete z mleto rdečo papriko. Na hitro premešate in zalijete s toliko vroče vode, da prekrije vse sestavine. Dodate sol, sveže mlet črni poper, sesekljan česen, lovorove liste, majaron in malo mlete kumine. Zavrete in počasi kuhate 15 minut.

V posodo dodate narezano divjačino. Premešate, zavrete in počasi kuhate 15 minut. Nato v posodo stresete še narezano svinjino. Premešate, zavrete in počasi kuhate 15 minut.

Krompir olupite in narežete na koščke, ki naj bodo podobne velikosti kot meso. Koščke stresete k mesu in nadaljujete s kuhanjem še dodatnih 15 minut. V posodo nalijete belo in rdeče vino. Zavrete in počasi kuhate še 10 minut.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Bograč
0
    0
    Naročilo