Priprava: Surovi mleti masi dodamo vse zgoraj naštete sestavine razen riža. Tega je potrebno skuhati in ohladiti. Tako pripravljenega na koncu rahlo umešamo v maso.
Zeljnim listom odrežete debel del stebla. V tako pripravljene liste položite čvrste kroglice mase. Zeljne liste zavijete kot palačinke. Na koncu zapognete vogale na obeh straneh, da dobite lepe zvitke. Na dno primerno visoke posode položite naribano zelje (cca 0,5 kg). Nanj naložite sarme, dolijete toliko vode, da so sarme prekrite.
Sarme naj eno uro počasi vrejo. Po eni uri kuhanja jim dolijete podmet, ki ga naredite iz mrzle vode, žlice moke, žlice sladke paprike, paradižnikove mezge, na drobno narezane prekajene slanine (približno 20 dag). Vse skupaj naj vre še približno 10 do 15 min. Omako solimo na koncu.
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin