Priprava nadeva:
Paprike operete in jim odrežete zgornji del okrog peclja ter odstranite semena iz notranjosti. Odrezani pokrovček ohranite. Na olju prepražite sesekljano čebulo. Pražite jo tako dolgo, da postekleni in jo nato odstavite z ognja.
100g riža date v 1,5 dcl osoljene vrele vode in na šibkem ognju kuhate 10 minut. Riž mora biti skuhan približno do 3/4. Ohlajeno čebulo stresete v posodo z mletim mesom. Dodate sesekljan česen, sesekljan peteršilj in 2 jajci. Primešate ohlajen riž. Začinite z majaronom ter s soljo in poprom. Vse skupaj dobro premešate z rokami. S tako pripravljeno maso napolnite paprike do 3/4. Vsako papriko pokrijete s prej odrezanim pokrovčkom, ki ga narahlo zavrtite, da se zatakne pod rob odrezane paprike.
Priprava omake:
za polnjene paprike: Na olju prepražite žlico moke. Ko začne moka dobivati rumeno barvo, dodate paradižnikov pire. Dobro mešate, da se moka poveže z omako in da se ne naredijo grudice. Omako začinite s soljo in sladkorjem. Ko omaka zavre, dodate polnjene paprike. Paprike morajo biti pokrite z omako. Na šibkem ognju kuhate 90 minut.
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin