S tem receptom dobimo približnoi 5 dl jedi.
V primerne posode damo na kocke narezan krompir, korenček, čebulo, cel česen, drobno narezana peteršiljev koren in list, drobno narezana steblo in list zelene, narezano goveje meso, maščobo, mleto papriko, poper, lovorov list, dodatek jedem, konzervirani đuveč, koncentrat paradižnika, vino in sol.
Vse skupaj dobro premešamo, zalijemo z vodo (ali kostno juho) do 3/4 višine zloženih sestavin, dobro pokrijemo (hermetično zapremo, če je mogoče) in kuhamo, dokler se vse sestavine ne zmehčajo (3 – 4 ure). Izključimo toploto, okusimo in po potrebi dosolimo.
Opozorilo: Namesto đuveča lahko uporabimo tudi paradižnik (narezan na koščke) in papriko (očiščeno semen, razlomljeno na kose).
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin