Bosanski lonec

Čas kuhanja: 60 - 90 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • goveje meso (prsa, pleče, rebra): 100g
  • krompir: 200g
  • korenček: 10g
  • čebula: 30g
  • česen: 5g
  • konzervirana mešana zelenjava (đuveč): 5g
  • koncentrat paradižnika (koncentracije 28 – 30 %): 5g
  • peteršiljev list in koren: 2g
  • steblo in list zelene: 3g
  • mast ali olje: 20g
  • mleta paprika: 0.2g
  • poper: 0,2g
  • lovorov list: 0,02g
  • belo vino: 0,2 dl
  • dodatek jedem ( vegeta, koncentrat kocka): 1g
  • sol po okusu

Priprava

S tem receptom dobimo približnoi 5 dl jedi.

V primerne posode damo na kocke narezan krompir, korenček, čebulo, cel česen, drobno narezana peteršiljev koren in list, drobno narezana steblo in list zelene, narezano goveje meso, maščobo, mleto papriko, poper, lovorov list, dodatek jedem, konzervirani đuveč, koncentrat paradižnika, vino in sol.
Vse skupaj dobro premešamo, zalijemo z vodo (ali kostno juho) do 3/4 višine zloženih sestavin, dobro pokrijemo (hermetično zapremo, če je mogoče) in kuhamo, dokler se vse sestavine ne zmehčajo (3 – 4 ure). Izključimo toploto, okusimo in po potrebi dosolimo.
Opozorilo: Namesto đuveča lahko uporabimo tudi paradižnik (narezan na koščke) in papriko (očiščeno semen, razlomljeno na kose).

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Bosanski lonec
0
    0
    Naročilo