Vampi po tržaško

Čas kuhanja: 60 - 90 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • 800 g že kuhanih vampov
  • pol stroka česna
  • sol
  • 3 žlice olja
  • 120 g prekajene slanine
  • 150 g čebule
  • 3 žlice drobtin
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • juha za zalivanje
  • peteršilj
  • majaron
  • 1 žlička sladke paprike
  • kis ali vino
  • lovorov list
  • šetraj
  • sol
  • poper
  • nariban trd sir

Priprava

Na olju malo popražimo slanino, drobno narezano čebulo in drobtine in še preden zarumenijo, vmešamo paradižnikovo mezgo in na tanke rezance narezane vampe. Pražimo naprej in počasi prilivamo juho. Dodamo še strt strok česna, nasekljan peteršilj, ščep majarona, ščep šetraja, solimo, popramo, potresemo s papriko in prilijemo nekaj kapljic kisa ali vina, da paprika ne porjavi.

Pokuhamo in pazimo, da so vampi primerno zgostijo.

Pred serviranjem jih potresemo še z naribanim sirom ali pa ga ponudimo posebej.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Vampi po tržaško
0
    0
    Naročilo