Dušen kunec

Čas kuhanja: 60 - 80 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

Kunca je pred dušenjem potrebno razrezati na kose in marinirati v mokri marinadi. V naši spletni mesnici lahko dobite tako pripravljenega kunca. Mokro marinado za dušeneha kunca pa lahko pripravite tudi sami doma. Za osnovo običajno uporabimo suho marinado, ki je sestavljena iz oljčnega olja in začimb po želji (majaron, žajbelj, peteršilj, bazilika, materina dušica, česen, sol, poper). Suhi marinadi dodamo še zeleno, čebulo, korenje in tekočine po izbiri. Običajno se kombiniramo kis, vino ali limonin sok. Tekočine dajejo kunčjemu mesu dodatno mehkobo in kous.

Kunčje meso marinirate vsaj 2 uri. Priporočamo pa, da mariniranje traja vsaj 5 ur na sobni temperaturi ali 12 ur v hladilniku.

Priprava

Vedno pečemo razkosanega kunca, ki je bil predhodno nekaj ur v morki marinadi. Kose kunca poberemo iz marinade in jih povaljamo po moki. Kose kunca popečemo na zelo vročem olju skupaj s čebulo in drugo poljubno zelenjavo. Ko se na mesu naredi hrustljava skorjica, dodamo v ponev še rdeče vino. Ko vino izhlapi dodamo še paradižnikove pelate ali mezgo in pustimo pokrito vreti na rahlem ognju. Na koncu ločimo meso od omake in zelenjave, ki ju lahko porabimo kot polivko za testenine ali riž, ki jih ponudimo k dušenemu mesu.

Čas priprave

Kunčje meso najprej pražimo 10-15 minut in nato dušimo še 30-45 minut.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Dušen kunec
0
    0
    Naročilo