Pečen kunec v pekaču

Čas kuhanja: 35 - 55 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

Kunca jepred pečenjem potrebno razrezati na kose in marinirati v začimbah. Tako pripravljenega kunca lahko dobite tudi v naši spletni mesnici. Pri nas vam kunca razkosamo in mariniramo, če si tako zaželite. Tako pripravljenega kunca lahko pečete v pekaču v dveh stopnjah.

MARINADA ZA PEČENJE:

Kunčje meso za pečenje pripravimo v suhi marinadi: oljčno olje in začimbe po želji: majaron, žajbelj, peteršilj, bazilika, materina dušica, česen, sol, poper… Priporočamo, da kunčje meso marinirate vsaj dve uri. Če je mogoče, pa marinirajte meso do 5 ur na sobni temperaturi ali do 12 ur v hladilniku.

Priprava

Razkosanega in začinjenega kunca najprej prečemo na zmerni temperaturi in mu čez čas dodamo tudi koščke mešane zelenjave. Na koncu povečamo temperaturo pečenja in ga zapečemo, da se prične tvoriti hrustljava skorja. Kunca lahko pečemo pri odkirir posodi. V tem primeru ga moramo med pečenjem tudi primerno zalivati, da se mesno preveč ne izsuši. Kunca lahko med pečenjem zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Proti koncu kunca zalivamo le z marinado oz. lastnim sokom.

Kunca najprej 10 minut pražimo na 180°C, nato nadaljujemo pečenje na zmernem ognju še za 25-45 minut (odvisno od velikost kunca).

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Pečen kunec v pekaču
0
    0
    Naročilo