Kunca je potrebno najprej razkosati in kasneje začiniti. V naši spletni mesnici lahko naročite razkosanega kunca in si prihranite trud. Razkosanega kunca vam lahko tudi začinimo s soljo in začimbami ali pa pripravimo mokro marinado. Najboljši okus dosežemo, če je pečen kunec na oljčnem olju.
Marinirano kunčje meso v ponvi najprej na hitro popečemo na močnem ognju, da se prične tvoriti skorja. Pečenje kunca nadaljujemo pri zmernejši temperaturi. Kunčjemu mesu lahko med pečenjem dodajamo poljubno zelenjavo in dodatne začimbe po okusu. Tradicionalno dodajamo papriko, gobe in olive. Bolj držni kuharji pa dodajo tudi pistacijo, kostanj, mandlje, suhe slive, pomaranče, cimet in čebulo. Med pečenjem kunčje meso po potrebi zalivamo z lastnim sokom ali celo pivom – odvisno od okusa.
5-10 minut za praženje
20-30 minut za pečenje
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin