Nojev file z vinsko omako

Čas kuhanja: 15 - 30 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • 400 do 600 g nojevega fileja
  • 50 g šalotke
  • 300 ml perutninske juhe ali perutninske osnove
  • 100 ml rdečega vina
  • timijan, sol, poper

Priprava

File začinimo in na srednje vroči ponvi opečemo na eni strani (vsaj 1 minuto), obrnemo okrog, ter opečemo še na drugi strani. Dolžina pečenja je odvisna od želene stopnje zapečenosti. Pečeno meso pustimo počivati in postrežemo z vinsko omako in prilogo.

 

Vinska omaka:
Vse sestavine razen soli damo v lonec in počasi na majhnem ognju kuhamo toliko časa, da nam ostane samo še četrtina tekočine. Vinsko omako po potrebi začinimo in zgostimo s škrobom.

Recept – chef Igor Jagodic

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Nojev file z vinsko omako
0
    0
    Naročilo