Priprava poteka v več korakih:
1. korak
Zelenjavo olupimo in narežemo, meso operemo. Damo v lonec in prilijemo 3 l mrzle vode. Zavremo, poberemo vse pene, dodamo poper in kuhamo 30 minut (stalno pobiramo pene). Nato dodamo zelenjavo in kuhamo še 2 uri na nizki temperaturi (stalno pobiramo pene in maščobo). Ugasnemo, pustimo kakšno uro nato pa precedimo in juho ohladimo.
2. korak
Čebulo nasekljamo, zelenjavo in meso pa zmeljemo, vse skupaj zmešamo z na pol stepenim beljakom in poprom, žafranom ter krebuljico. Maso stresemo v hladno juho in na počasnem ognju počasi segrevamo do vretja. Počasi kuhamo, pazimo, da se ne prime na tla, ko zavre, počasi kuhamo še 45 minut. Ugasnemo in pustimo malo stati. S pomočjo zajemalke počasi precedimo. Če juha ni dovolj močna jo še reduciramo.
3. korak
Zelenjavo narežemo na malo večji brunoise, blanširamo in ohladimo v ledu, damo zvrhano žlico v globok krožnik.
Recept – chef Igor Jagodic
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin