Nojev ragu s kolerabo in njoki

Čas kuhanja: 160 - 200 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

Recepture za 4 osebe

  • 320 g nojevega mesa
  • 100 g kolerabe
  • 100 g pelatov ali paradižnikove mezge
  • 50 g masla
  • 200 g rdeče čebule
  • 50 g parmezana
  • strok česna, svež peteršilj
  • voda ali jušna osnova
  • olje, poper, sol
  • 300 g krompirja
  • 100 g ostre moke
  • 1 jajce
  • sol

Priprava

Na maščobi prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Porumeneli čebuli dodamo na kockice narezano nojevo meso. Ko je prepraženo, dodamo nasekljan česen in svež peteršilj, ter nadaljujemo s praženjem. Dodamo spasirane pelate ali paradižnikovo mezgo. Solimo, popramo po okusu ter zalijemo z vodo ali jušno osnovo toliko, da prekrijemo meso. Dodamo na kockice narezano kolerabico ter kuhamo še 20 min. Njoke prelijemo z ragujem ter pred serviranjem potresemo s parmezanom.

Njoki

Krompir olupimo in ga narežemo na kocke, ter skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, še vročega pretlačimo in mu dodamo ostro moko. Ohlajeni masi dodamo sol in jajca ter zgnetemo v testo. Oblikujemo v njoke, ter skuhamo v osoljeni vreli vodi. Njoki so skuhani, ko priplavajo na površje.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Nojev ragu s kolerabo in njoki
0
    0
    Naročilo