Recepture za 4 osebe
Na maščobi prepražimo na drobno nasekljano čebulo. Porumeneli čebuli dodamo na kockice narezano nojevo meso. Ko je prepraženo, dodamo nasekljan česen in svež peteršilj, ter nadaljujemo s praženjem. Dodamo spasirane pelate ali paradižnikovo mezgo. Solimo, popramo po okusu ter zalijemo z vodo ali jušno osnovo toliko, da prekrijemo meso. Dodamo na kockice narezano kolerabico ter kuhamo še 20 min. Njoke prelijemo z ragujem ter pred serviranjem potresemo s parmezanom.
Njoki
Krompir olupimo in ga narežemo na kocke, ter skuhamo v slani vodi. Ko je kuhan, še vročega pretlačimo in mu dodamo ostro moko. Ohlajeni masi dodamo sol in jajca ter zgnetemo v testo. Oblikujemo v njoke, ter skuhamo v osoljeni vreli vodi. Njoki so skuhani, ko priplavajo na površje.
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin