Pečen piščanec z začimbami

Čas kuhanja: 50 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • 1,2 kg piščanca
  • rožmarin
  • sol
  • poper
  • 2 žlici olivnega olja
  • 400 g bučk
  • 500 g krompirja
  • 30 dag paradižnika
  • 1 žlica medu
  • začimbe: rdeča paprika, timijan, črne olive

Priprava

Piščanca očistite in osušite. Rožmarin operete, osušite, mu odtrgate iglice in jih drobno nasekljate. Piščanca znotraj in zunaj natrete s soljo, poprom in rožmarinom. Pečico ogrejete na 200°C. V pekaču segrejete olje, vanj položite piščanca in ga pečete 30 minut. Bučke operete, olupite krompir in oboje narežete na kolobarje. Paradižnik operete in razpolovite. Med zmešate z žličko mlete paprike in timijanom. S to mešanico premažemo piščanca in ga obrnete. Po pekaču porazdelite narezane bučke in krompir ter pečete še 20 minut. Nato dodate še paradižnik in olive in pečete še 10 minut. Okrasite z vejicami rožmarina in postrežete.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Pečen piščanec z začimbami
0
    0
    Naročilo

    Obvestilo!

    Spoštovane stranke obveščamo,
    da bo mesnica v mesecu juliju in avgustu
    OB PONEDELJKIH ZAPRTA.
    Hvala za razumevanje!
    Mesarstvo Petrin